Skip links

قالب گیری تزریقی در مقابل قالب گیری دمشی: تفاوت چیست؟

قالب گیری تزریقی و قالب گیری دمشی هر دو عمدتاً برای ساخت قطعات با اشکال و اندازه های مختلف در حجم بالا استفاده می شوند. با این حال، تفاوت هایی بین این دو فرآیند تولید وجود دارد . این مقاله به مقایسه قالب‌گیری تزریقی و قالب‌گیری بادی از جنبه‌های مختلف می‌پردازد تا به شما در تصمیم‌گیری دقیق در مورد فرآیند مناسب کمک کند.

قالب گیری تزریقی چیست؟

قالب گیری تزریقی یک فرآیند تولیدی است که برای ایجاد قطعات با تزریق مواد مذاب به ابزار قالب و سپس بیرون ریختن قطعه جامد شده با کیفیت ثابت استفاده می شود. با قالب گیری تزریقی می توان به حجم بالای تولید قطعات پیچیده دست یافت. بنابراین، این فرآیند به خوبی برای تولید محصولات با حجم بالا با اشکال پیچیده مناسب است.

معایب قالب گیری تزریقی

برخی از معایب در قالب گیری تزریقی در مقایسه با قالب گیری بادی وجود دارد:
  • برای ساخت قالب های تزریق نیاز به هزینه بالایی دارد. این تحت تأثیر عواملی مانند تلرانس های تنگ و کانال های خنک کننده پیچیده است.
  • به دلیل محدودیت های هندسی، قالب گیری تزریقی برای تولید قطعات توخالی جدار نازک مناسب نیست.

مزایای قالب گیری تزریقی

برخی از مزایای قالب گیری تزریقی در مقایسه با قالب گیری دمشی به شرح زیر است:

  • قالب گیری تزریقی برای تولید انبوه اجزای جامد پیچیده مقرون به صرفه است در حالی که قالب گیری دمشی معمولاً برای ایجاد قطعات و ظروف توخالی و دیواره نازک استفاده می شود.
  • دقت بالا را می توان با قالب گیری تزریقی انجام داد.
  • انعطاف پذیری مواد، گزینه های رنگ و کارایی با قالب گیری تزریقی در دسترس هستند

.

کاربردهای قالب گیری تزریقی

قالب گیری تزریقی به دلیل کیفیت و کارایی بالا، فرآیندی محبوب برای تولید قطعات در مقیاس است. به طور گسترده ای در صنایع مختلف مانند صنعت خودروسازی، صنعت پزشکی، محصولات مصرفی و صنعت لجستیک استفاده می شود. به عنوان مثال، از این فرآیند می توان برای ایجاد بسیاری از چیزها مانند درب بطری، اسباب بازی، ظروف ذخیره سازی، قطعات مکانیکی (از جمله چرخ دنده) و بسیاری دیگر از محصولات پلاستیکی موجود امروزی استفاده کرد.

قالب گیری دمشی چیست؟

قالب گیری دمشی یک فرآیند تولیدی است که برای تشکیل محصولات پلاستیکی توخالی مانند بطری ها و ظروف استفاده می شود. این کار با نرم شدن پلاستیک با گرم کردن یک پریفرم یا پاریسون آغاز می شود. پاریسون در قالب آماده شده قرار می گیرد و هوا به داخل قالب دمیده می شود. به دلیل هوای تحت فشار، پلاستیک نرم شده منبسط می شود تا با شکل قالب مطابقت داشته باشد. قالب باز می شود و پس از سرد شدن و سفت شدن پلاستیک، قسمت تشکیل شده خارج می شود. HDPE (پلی اتیلن با چگالی بالا) بیشتر در قالب گیری بادی استفاده می شود. به طور کلی، سه نوع اصلی قالب گیری بادی وجود دارد که شامل قالب گیری بادی تزریقی، قالب گیری دمشی اکستروژن و قالب گیری بادی کششی تزریقی می شود.

معایب قالب گیری بادی

برخی از معایب در قالب گیری بادی در مقایسه با قالب گیری تزریقی وجود دارد:
  • قالب گیری دمشی قطعات توخالی با دیواره نازک تولید می کند. به این معنی که این فرآیند برای محصولات با دیواره ضخیم قابل اجرا نیست. با این حال، قالب‌گیری تزریقی قطعات پیچیده و با استحکام بالا تولید می‌کند
  • لازم است که پس از قالب گیری دمشی، قسمت بالا و پایین قطعه بریده شود. برای قالب گیری تزریقی نیازی به پس پردازش نیست.

مزایای قالب گیری دمشی

برخی از مزایای قالب گیری بادی در مقایسه با قالب گیری تزریقی به شرح زیر است:
  • ظروف توخالی تک جزئی را می توان با قالب گیری دمشی ساخت که با قالب گیری تزریقی ساخته نمی شود.
  • به طور کلی، قالب‌گیری بادی در مقایسه با قالب‌گیری تزریقی هزینه کمتری دارد زیرا در فشار کمتری انجام می‌شود. و محصولات قالب‌گیری بادی پیچیدگی کمتری دارند، که امکان استفاده از ابزار و تجهیزات ارزان‌تر را فراهم می‌کند.
  • سرمایه گذاری اولیه ماشین در قالب گیری دمشی کم است.
  • قالب گیری دمشی انعطاف پذیری زیادی در طراحی قطعات دارد.

کاربردهای قالب گیری دمشی

قالب گیری دمشی در طیف گسترده ای از صنایع مانند خودروسازی، محصولات مصرفی، قطعات پزشکی، داروسازی و غیره استفاده می شود. معمولاً برای ساخت قطعات توخالی یکنواخت و جدار نازک مانند بطری ها، مخازن آب و وان استفاده می شود.

تفاوت بین قالب گیری دمشی و قالب گیری تزریقی

  • قالب گیری ضربه ای در مقابل قالب گیری تزریقی: مواد

هم قالب گیری بادی و هم قالب گیری تزریقی با انواع مواد، به ویژه بیشتر ترموپلاستیک ها سازگار هستند. برخی از مواد به طور گسترده برای کاربردهای قالب گیری بادی استفاده می شوند، از جمله آکریلونیتریل بوتادین استایرن (ABS)، پلی اتیلن با چگالی بالا (HDPE)، پلی اتیلن با چگالی کم (LDPE) و پلی پروپیلن (PP). بیشتر پلیمرها ممکن است در قالب‌گیری تزریقی مورد استفاده قرار گیرند، از جمله تمام ترموپلاستیک‌ها، برخی گرماسخت‌ها و برخی الاستومرها. علاوه بر این، پودر فلز متصل به ماتریس پلیمری را می توان قالب گیری تزریقی کرد.

  • قالب گیری دمشی در مقابل قالب گیری تزریقی: قطعات ساخته شده

قالب گیری دمشی برای قطعات توخالی قابل استفاده است در حالی که قالب گیری تزریقی برای قطعات جامد مناسب است. اولی معمولا برای تولید قطعات توخالی با دیواره نازک با خواص انعطاف پذیر یا ساختاری مانند بطری های پلاستیکی سفارشی و ظروف برای محصولات مصرفی استفاده می شود. دومی برای ایجاد قطعات با دیوار سفت و سخت، مانند برخی از قطعات خودرو، مبلمان، تجهیزات پزشکی و بسیاری از محصولات مصرفی دیگر استفاده می شود.

  • قالب گیری ضربه ای در مقابل قالب گیری تزریقی: هزینه

قالب گیری دمشی به دلیل ارزان تر بودن ابزار و عملکرد کوتاه تر نسبت به قالب گیری تزریقی هزینه کمتری دارد. علاوه بر این، در مقایسه با قالب گیری تزریقی، نیاز انرژی کمتری دارد

.

Leave a comment

This website uses cookies to improve your web experience.
کاوش
بکشید